Havainnekuva uuden Finnkino Luxe Myllyn aulasta.
Uutiset

Myllyyn avautuu Pohjoismaiden ensimmäinen Luxe-elokuvateatteri: ”Suurin valkokangas on omakotitalon kokoinen”

Kauppakeskus Myllyn yhteyteen rakentuva, ensi keväänä avautuva Finnkinon uusi elokuvateatteri lupaa katsojille uudenlaisia elokuvaelämyksiä. Myllyyn rakentuva Luxe-elokuvateatteri on ensimmäinen laatuaan koko Pohjoismaissa.

Myllyn länsipäädyssä sijaitseva Finnkinon uusi elokuvateatteri on vielä työmaa, mutta kokonaisuuden pystyy hahmottamaan jo hyvin. Suuri aula ja kuusi salia sijaitsevat kaikki yhdessä tasossa, joten paikkaan on esteetön pääsy.

Aulaan tulee myyntiin aiempaa laajempi valikoima ruokaa, juomaa ja makeisia, ja saleissa katsotaan elokuvia hulppeammissa puitteissa kuin Turussa vielä koskaan aiemmin.

Luxe-konseptiin kuuluvat kallistuvat, nojatuolin näköiset istuimet, joita on jokaisessa salissa. Riveillä on runsaasti jalkatilaa ja jokaisen tuoli yhteydessä on myös oma pieni pöytä.

Ykkössalissa on käytössä iSense, johon kuuluva 4K-projektorit, valtava valkokangas ja Dolby Atmos-äänentoisto.

–Ykkössalin valkokangas on omakotitalon kokoinen! Se on 16 metriä leveä ja pinta-alaltaan yli sata neliötä, kertoo Finnkinon Head of Cinema Services Janne Uusi-Kölli.

Uuden elokuvateatterin aula on vielä työmaa.

Kuusi uutta salia, 450 asiakaspaikkaa

–Viimeiset 18 kuukautta ovat olleet haastavaa aikaa, mutta elokuva-alalla näyttää nyt hyvältä. Lokakuu oli kävijämäärältään paras kuukausi viimeiseen pariin vuoteen, kertoo Finnkinon kaupallinen johtaja Hannele Wolf-Mannila.

Nousukiitoa ovat edesauttaneet muun muassa uusin Bond-elokuva No Time to Die ja Cannesissa menestynyt, Juho Kuosmasen ohjaama Hytti nro 6, joka on saanut odotettua suuremman määrän yleisöä liikkeelle. Myös kotimainen Syke on kerännyt hyvin yleisöä.

Uusi elokuvateatteri tuo Turun alueelle kuusi uutta salia ja yhteensä 450 asiakaspaikkaa.

–Turun Kinopalatsissa on yhdeksän salia, ja se on tämän kokoiselle talousalueelle liian vähän. Monet hyvät elokuvat poistuvat ohjelmistosta liian nopeasti, kun on pakko saada tilaa uutuuksille. Nyt pystymme pitämään elokuvia valikoimassa pidempään ja monipuolistamaan ohjelmistoa, sanoo Kinopalatsin teatteripäällikkö Kari Korhonen.

Korhonen tiimeineen ottaa vetovastuun myös Myllyn uudesta elokuvateatterista. Hän arvelee, että uusi elokuvateatteri tuo kymmenen uutta työpaikkaa. Tällä hetkellä Turun Kinopalatsi työllistää noin 30 henkilöä.

Finnkinon kaupallinen johtaja Hannele Wolf-Mannila testaamassa Lxe-konseptiin kuuluvaa tuolia.

Premium-sali tuo lisäeuroja hintaan

Entä ovatko Luxe-teatterin leffaliput myös luksushintaisia?

Hinnoittelua ei ole täysin vielä lyöty lukkoon, mutta premium-salit tuovat yleensä noin kolme euroa lisähintaa peruslippuun verrattuna, sanoo Wolf-Mannila.

–Elokuvien hinta vaihtelee ajankohdan ja kysynnän mukaan. Edullisin eläkeläislippu, joka käy arkisin päivänäytöksiin on seitsemän euroa, kun taas lippu lauantai-iltana iSensessä esitettävään Bondiin voi olla 22 euroa. Moni asiakkaamme käyttää kuitenkin sarjalippuja, joka tasaa hintaeroja.

Myllyn alueelta löytyy potentiaalia

Tähän asti Suomessa on ollut yksittäisiä Luxe-saleja Helsingin Itiksessä ja Oulun Plazassa, nyt Mylly saa kokonaisen Luxe-teatterin ensimmäisenä koko Pohjoismaissa.

Finnkino Luxe Myllyn rakentaminen on ollut sekä Myllylle että Finnkinolle ”merkittävä investointi”, mutta tarkkoja summia osapuolet eivät halua julkistaa.

Kauppakeskus Myllyn toimitusjohtaja Mari Hantula sanoo, että elokuvateatteria on toivottu Myllyyn alusta asti, ja sen uskotaan houkuttelevan runsaasti uusia kävijöitä ja myös pidentävän asiakkaiden viipymää Myllyssä.

Molemmat osapuolet uskovat, että potentiaalia on. Myllyssä käy viikoittain yli 100 000 asiakasta. Lisäksi noin tunnin ajomatkan päässä Myllystä asuu 450 000 asukasta.

Uuden elokuvateatterin tarkkaa avautumispäivää ei ole vielä määritelty, mutta ajankohta sijoittuu loppukevääseen 2022.