Uutiset

Monipuolinen Mathildedal tarjoaa luontoelämyksiä ja hyvää ruokaa

Teijon kansallispuisto ja Mathildedalin ruukkikylä ovat Salon matkailun kärkikohteita. Aluetta on kehitetty voimakkaasti viime vuosina, ja myös matkailijat ovat löytäneet alueen hyvin: viime vuonna pelkästään Teijon kansallispuisto keräsi yli 122 000 kävijää.

–Tämä on kohde, jossa on helppo piipahtaa. Teijon kansallispuistossa pääsee pienenkin kierroksen aikana nauttimaan monenlaisista maisemista, ja sen jälkeen on mukava syödä lounas, juoda kahvit ja tehdä vähän ostoksia. Yhteen käyntiin saa helposti monipuolista sisältöä, kertoo kehittämispäällikkö Maija Pirvola Yrityssalosta.

Mathildedalin ruukkikylään on tullut tänäkin vuonna paljon uutta yritystoimintaa. Pirvola mainitsee esimerkkinä tämän kesän erikoisuuden, merikonttiin avautuvan Vinosti-konttibistron, joka täydentää alueen muuta ravintolatarjontaa. Leipomoravintola Matildankartano puolestaan tarjoaa tämän kesän uutuutena myös piknik- ja mökkieväitä.

Aiemmin alpakkapeltona tunnettu alue ruukkikylän keskellä on muutettu tänä vuonna herkkuniityksi, jossa matkailijat voivat herkutella muun muassa herneillä ja yrteillä. Alpakat ovat siirtyneet uudelle alueelle, lähemmäs rantaa.

Viime kesänä avautunut Mathildedalin keskuspuisto on noussut erittäin suosituksi käyntikohteeksi. Siellä voi pelata padelia, tennistä ja minigolfia. Teijon kansallispuistossa puolestaan voi esimerkiksi suppailla, meloa ja ajaa fatbike-pyörillä.

–Meillä on kaikki valmiina, ja odotamme vilkasta matkailukesää – toki vastuullisesti. Vastuullisuus on kaikille yrityksillemme tärkeä arvo, ja jokainen yrityksemme tuo sitä toiminnassaan vahvasti esille, Pirvola kertoo.

Lisätietoja löydät Visit Mathildedalin nettisivuilta.

Heli Nieminen