Nyt päivitettävässä ystävyyskaupunkisopimuksessa tuodaan esiin Turun ja Firenzen kaupunkien tahtotilaa kehittää yhdessä kestävän kehityksen ratkaisuja ja tiivistää kulttuuriyhteistyötään. Kuvassa näkymää Firenzen kaupungista.
Uutiset

Minna Arve ja Dario Nardella uudistavat Turun ja Firenzen välisen ystävyyskaupunkisopimuksen 15.12. torstaina

Turun ja Firenzen kaupungit ovat olleet ystävyyskaupunkeja 30 vuoden ajan. Sen kunniaksi Firenzen pormestari Dario Nardella on kutsuttu Turussa 15.12.2022 nauhoitettavan Ekumeenisen joulun humanitaarisen viestin tuojaksi. Vierailun yhteydessä Turun pormestari Minna Arve ja pormestari Nardella allekirjoittavat Turun ja Firenzen ystävyyskaupunkisopimuksen päivityksen.

Dario Nardella on Eurocities-kaupunkiverkoston puheenjohtajana ottanut vahvasti kantaa Ukrainan puolesta Venäjän hyökkäyssotaa vastaan. Turun kaupungin Harkovan kaupungin hyväksi toteuttama avustuskeräys joulukuussa on osa Eurocities-verkoston Generators of Hope -kampanjaa Ukrainan hyväksi. Kampanjan ovat yhdessä marraskuussa käynnistäneet pormestari Nardella sekä Euroopan parlamentin puhemies Roberta Metsola.

Nyt päivitettävässä ystävyyskaupunkisopimuksessa tuodaan esiin Turun ja Firenzen kaupunkien tahtotilaa kehittää yhdessä kestävän kehityksen ratkaisuja ja tiivistää kulttuuriyhteistyötään.

Lue tästä: Ekumeeninen Joulu Turussa 15.12.2022

Turun Tuomiokirkossa klo 18 alkavassa tilaisuudessa esiintyvät sopraano Maria Ylipää sekä Åbo Akademin opiskelijakuorot Florakören (naiskuoro) ja Brahe Djäknar (mieskuoro). Turun filharmonista orkesteria johtaa Olli Mustonen. Urkurina toimii Markku Hietaharju ja kanttorina Jukka Pietilä.