Meyer Turku on ottanut merkittävän askeleen matkallaan kohti kestävää laivanrakentamista siirtymällä käyttämään hiilineutraalia sähköä ja lämmitystä.
Uutiset

Meyer Turku edelläkävijäksi hiilineutraalin sähkön ja lämmityksen käytössä

Meyer Turku on ottanut merkittävän askeleen matkallaan kohti kestävää laivanrakentamista siirtymällä käyttämään hiilineutraalia sähköä ja lämmitystä. Päätös korostaa Meyer Turun vahvaa sitoutumista meriteollisuuden vastuullisuustyöhön.

Meyer Turku on vuodesta 2018 lähtien käyttänyt ainoastaan sertifioitua hiilineutraalia sähköä. Vuodesta 2023 alkaen myös kaikki telakalla käytetty kaukolämpö on ollut hiilineutraalia. Tämä tekee Meyer Turusta maailmanlaajuisesti edelläkävijän suurten telakoiden joukossa.

”Olemme onnekkaita saadessamme työskennellä ajantasaisia sähkö- ja lämpöratkaisuja toimittavan Turku Energian kanssa. Yhteistyömme vaikutus on merkittävä ja tukee meitä eteenpäin kestävän kehityksen tiekartallamme. Tämä päätös heijastaa syvälle juurtuneita arvojamme ja tulevaisuuteen suuntautuvaa lähestymistapaamme puhtaampien energiaratkaisujen käyttöönotossa. Olemme sitoutuneet kestävän kehityksen mittareiden jatkuvaan seurantaan ja raportointiin”, kommentoi Meyer Turun varatoimitusjohtaja Tapani Pulli.

“Olemme iloisia voidessamme olla Meyer Turun kumppani heidän siirtyessään kohti hiilineutraalia tulevaisuutta. Meyer Turkuun toimittamamme sähkö ja lämpö on sertifioitua ja tuotetaan täysin hiilineutraalisti. Myös aurinkovoimala, jonka toimitimme telakalle vuonna 2019, on hyvä esimerkki siitä, kuinka aktiivisesti Meyer Turku on jatkuvasti pienentänyt oman toimintansa hiilijalanjälkeä. Meyer Turku on vahva edelläkävijä laivanrakennusteollisuuden kestävässä kehityksessä”, sanoo toimitusjohtaja Timo Honkanen Turku Energiasta.

Meyer Turun vastuullisuusstrategiassa määritellään yrityksen tavoitteiksi

  • hiilineutraalin risteilyaluskonseptin suunnitteleminen vuoteen 2025 mennessä
  • hiilineutraalius telakan omien toimintojen osalta vuonna 2030 (soveltamisalat 1 & 2)
  • toimiminen hyvänä esimerkkinä aktiivisesta paikallisesta teollisesta vastuullisuudesta
  • verkoston ohjaaminen olemaan vähintään yhtä vastuullinen kuin yritys itse

Matkallaan kohti kestävämpää laivanrakentamista Meyer Turku tekee monipuolista yhteistyötä esimerkiksi kiertotalouteen, luonnon monimuotoisuusohjelman rakentamiseen ja energiatulevaisuuden visiointiin liittyen. Kumppaneina toimii niin yrityksiä, oppilaitoksia kuin EU Mission Label -palkittu Turun kaupunki.

Meyer Turku on vuosikymmenten ajan tehnyt uraauurtavaa työtä vastuullisemman laivanrakentamisen kehittämiseksi. Yritys sertifioi laatu-, turvallisuus- ja ympäristöjärjestelmänsä vuonna 2008, ensimmäinen telakkayhtiönä maailmassa. Meyer Turku toteutti myös ensimmäisenä LNG-säiliön autolautan ulkokannelle (Viking Grace) ja myöhemmin yhtenä ensimmäisistä LNG-säiliön autolautan sisään (Tallink Megastar). Telakka toimitti hiljattain Icon of the Seas -aluksen, jossa on useita merkittäviä kestävän kehityksen innovaatioita ja 24 prosenttia korkeampi energiatehokkuus kuin muilla saman mittakaavan laivoilla. Nyt varusteluvaiheessa oleva Mein Schiff 7 on telakan ensimmäinen alus, jossa on metanolivalmius.