Uutiset

Meyer Group tekee aluevaltauksen superjahtien markkinoille

Meyer Group jatkaa innovatiivisten uusien aluskonseptien tuomista uusille markkinasegmenteille. Meyerin perheen omistama laivanrakennusyhtiö julkisti tänään Monacon Yacht Show’ssa Meyer Yachts –brändin alla uuden ONE 50 megajahtikonseptin, jonka voimanlähteenä toimivat polttokennot ja akut. Meyer Group laajentaa näin tuoteportfoliotaan:

-Olemme pelkästään Papanburgissa rakentaneet yli 700 alusta vuodesta 1795, joten referenssimme ovat nähtävillä maailman merillä. Avaamme nyt uuden jakson historiassamme, kun laajennamme megajahtien markkinoille. Olemme saaneet asiassa hyvää palautetta, koska voimme tarjota lähes rajattomasti erilaisia ideoita ja aluskokoja. Näemme, että näiden alusten kysyntä kasvaa, ja markkinoilla on tilaa uudelle telakalle, Meyer Groupin Bernard Meyer sanoo.

Suuret ja monimutkaiset alukset ovat Meyer Groupin osaamisen ydintä. Meyerin telakoilla Suomessa ja Saksassa on viime vuodet rakennettu jopa 360 metriä pitkiä maailman suurimpia risteilylaivoja.

-Megajahdit ovat uusi tuoteryhmä, voidaan rakentaa kaikilla kolmella telakallamme Papenburgissa, Turussa ja Rostockissa. Haluamme Meyerilla olla aina huipulla – sekä ympäristövastuussa että laivojen koossa. ONE 50 onkin vain suunnitelmiemme alku, Papenburgin Meyer Werftin toimitusjohtaja Thomas Weigend sanoo.

150 metriä, polttokennot ja akkujärjestelmä

ONE 50 -alus on 150 metriä pitkä ja 20 metriä leveä. Kuusi kantta palvelee jopa 44 vierasta, kylpylä on suunniteltu kahdelle kannelle, aluksessa on myös elokuvateatteri, biljardisalonki, viihdealue lavoineen, taidegalleria ja suuri niin kutsuttu ikuisuusallas perässä. Polttokennot ja akkujärjestelmä on asennettu konehuoneeseen, jotta ONE 50 on mahdollisimman ympäristöystävällinen. Sähköistä konetehoa on 25 000 kW, ja alus saavuttaa 23 solmun huippunopeuden.

Megajahdeista voi tulla megamenestys

”-Näemme paljon potentiaalia tällä markkinalla ympäristöystävällisissä teknologioissa, joita käytämme heti myös ONE 50:ssä. Tämä on meille erittäin tärkeä asia. Tuomme jatkossa lisää osaamista jahtien rakentamisesta jo valmiiksi huippuammattilaisista koostuviin tiimeihimme Meyerille, suunnittelujohtaja Malte Poelmann sanoo.

Megajahdeista saattaa tulla Meyerin seuraava megamenestys, näin uusi aluevaltaus takaisin osaltaan myös työpaikkoja Meyerin telakoille.