Turkulainen Teatteri Akseli on saanut oikeudet tämän vuoden elokuussa äkillisesti menehtyneen Antti Raivion käsikirjoittamaan menestysnäytelmään Skavabölen pojat.
Hyvä tietää, kumppanuus

Menestysnäytelmä Skavabölen pojat nähdään Teatteri Akselissa maaliskuussa 2024

Turkulainen Teatteri Akseli on saanut oikeudet tämän vuoden elokuussa äkillisesti menehtyneen Antti Raivion käsikirjoittamaan menestysnäytelmään Skavabölen pojat. Vuonna 1991 kantaesitetty ja helsinkiläisen Q-teatterin menestykseen nostanut tragikomedia perustuu näyttelijänä, ohjaajana, näytelmäkirjailijana ja Q-teatterin perustajajäsenenä tunnetun Raivion omaan nuoruuteen. Näytelmän avoin casting-tilaisuus järjestetään Teatteri Akselissa Humalistonkadulla sunnuntaina 5.11.2023 klo 11.00–14.00.

Skavabölen pojat kertoo Kallion perheen elämästä veljesten Rupertin ja Evertin silmin katsottuna. Tarina ydinperheen hajoamisesta on ajankohtainen ja rankka, mutta myös lämminhenkinen. Kun kaikki muu ympärillä romahtaa, vahvistuu veljesten keskinäinen side ja he vannovat verivalan: toinen ei saa kuolla ennen toista, eikä jättää toista pulaan tai muuten joutuu maksamaan miljoonan tai enemmän – koko elämänsä ajan. Ajassa risteilevä tarina näyttää lapsuuden kauneuden ja julmuuden tavalla, joka on tehnyt siitä rakastetun suosikkinäytelmän. 70-luvun kuvaus yhdistyy villiin, runolliseen fantasiaan ja vapauttavan mustaan huumoriin.

Kulttimaineeseen nousseesta näytelmästä on tehty vuonna 2009 myös elokuva, jonka ohjasi Zaida Bergroth. Skavabölen pojat saa ensi-iltansa Teatteri Akselissa 22.3.2024 ja esityskausi jatkuu toukokuulle. Näytelmän ohjaa persoonallisista sovituksistaan ja ohjauksistaan tunnettu Kauno Takarautio.

Teatteri Akselin ensi vuoden ohjelmistossa nähdään kesäteatteriproduktio mukaan lukien jälleen seitsemän uutta ensi-iltaa.