Uuden jätelain mukainen biojätteen keräys alkaa 1. heinäkuuta taajamassa sijaitsevilla viiden tai useamman huoneiston asuinkiinteistöillä. Tämä tarkoittaa sitä, että asuinkiinteistöillä tulee olla pihassa joko biojäteastia tai biojätekompostori viimeistään heinäkuun alusta alkaen. Kuva: Pixabay.
Uutiset

LSJH: Yli 5 huoneiston asuinkiinteistöille pakollinen biojäteastia tai -kompostori 1.7. alkaen

Biojätteenkeräys laajenee Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) alueella uuden jätelain mukaisesti tänään perjantaina 1. heinäkuuta. Taajamassa sijaitsevilla viiden tai useamman huoneiston asuinkiinteistöillä tulee olla pihassa joko biojäteastia tai biojätekompostori viimeistään heinäkuun alusta alkaen. 

Uuden jätelain mukainen biojätteen keräys alkaa 1. heinäkuuta taajamassa sijaitsevilla viiden tai useamman huoneiston asuinkiinteistöillä. Tämä tarkoittaa sitä, että asuinkiinteistöillä tulee olla pihassa joko biojäteastia tai biojätekompostori viimeistään heinäkuun alusta alkaen.  

– Uuden jätelain myötä laajentuvan keräyksen vuoksi erilliskerätyn biojätteen määrän arvioidaan lähivuosina kasvavan jopa 50 prosenttia vuoden 2021 tasosta, kertoo LSJH:n palveluasiantuntija Markus Saarinen

Niiden kuntien osalta, joissa on kunnan kilpailuttama jätteenkuljetus eli Kemiönsaaressa, Maskussa, Mynämäellä, Naantalissa, Nousiaisissa, Paraisten saaristossa, Raisiossa ja Ruskon Vahdolla, LSJH on käynyt asian taloyhtiöisännöitsijöiden kanssa läpi. Biojäteastioita on koottu urakalla ja ne on toimitettu pihoille tämän viikon (26) aikana. 

Alueella, jossa kiinteistön haltija vastaa kuljetuksen järjestämisestä, kannattaa varmistaa, että biojäteastia on tilattu pihalle viikon 26 aikana.  

– Jos astiaa ei näy, asiasta voi olla yhteydessä isännöitsijään tai huoltoyhtiöön, vinkkaa Saarinen. 

Tutustu erilliskeräysvelvoitteisiin tästä.

Mikäli pienemmillä taloyhtiöillä (alle 5 huoneistoa) tai taajamien ulkopuolella olevilla kiinteistöillä on halukkuutta liittyä biojätteen erilliskeräyksen piiriin ja taloyhtiö sijaitsee Kemiönsaaressa, Maskussa, Mynämäellä, Naantalissa, Nousiaisissa, Paraisten saaristossa, Raisiossa tai Ruskon Vahdolla, niin kannattaa olla yhteydessä LSJH:n asiakaspalveluun puh. 0200 47470 tai asiakaspalvelu@lsjh.fi.

Jos taas taloyhtiö sijaitsee muussa kuin edellä mainitussa kunnassa, kannattaa ottaa yhteyttä omaan kuljetusurakoitsijaan.