Scooter
Vastauksia toivotaan sekä sähköpotkulautojen käyttäjiltä että muilla liikkumismuodoilla liikkuvilta. Vastaamalla kyselyyn autat luomaan parempaa ja turvallisempaa kaupunkia kaikille liikkujille.
Uutiset

Liikenneturvallisuus: Vastaa sähköpotkulautoja koskevaan kyselyyn 23.11.2022 mennessä

Turku haluaa etsiä keinoja varmistaa sekä sähköpotkulautailijoiden että muiden tienkäyttäjien turvallisuus erityisesti vilkasliikenteisessä ydinkeskustassa. Kyselyllä pyritään selvittämään sähköpotkulautailuun liittyviä riskejä.

Sähköpotkulaudat ovat viime vuosina saavuttaneet suuren suosion uutena liikkumismuotona. Liikenneturvallisuuteen liittyvien lieveilmiöiden vuoksi on syntynyt tarve selvittää tarkemmin asiaan liittyviä riski- ja vaaratekijöitä sekä pohtia keinoja, joilla voidaan varmistaa sekä sähköpotkulautailijoiden että muiden tienkäyttäjien turvallisuus erityisesti vilkasliikenteisessä ydinkeskustassa.

Turun kaupunki haluaa selvittää vastaajien mielipiteitä, näkemyksiä ja kokemuksia sähköpotkulaudoista. Kysymykset liittyvät mm. yleisiin kokemuksiin ja mielipiteisiin sähköpotkulaudoista sekä niiden aiheuttamiin vaaratilanteisiin ja pysäköinnin aiheuttamiin haasteisiin.

Kysely on teetetty Maptionnaire-alustalle, jonka avulla voi osoittaa tapahtuneita vaaratilanteita ja onnettomuuksia suoraan kartalla.

Kaupunki hyödyntää vastauksia kehittäessään sähköpotkulautojen pysäköintiin ja käyttöalueisiin liittyviä ohjeistuksia. Vastauksia toivotaan sekä sähköpotkulautojen käyttäjiltä että muilla liikkumismuodoilla liikkuvilta.

– Vastaamalla kyselyyn autat meitä luomaan parempaa ja turvallisempaa kaupunkia kaikille liikkujille, painottaa projektikoordinaattori Jere Sipponen

Kyselyn toteuttaa Turun kaupunkiliikkumisen ratkaisut, vastausaikaa on 23.11.2022 asti.