Neljän laitilalaisen kaveruksen vuonna 1994 perustama Laitilan Wirvoitusjuomatehdas on kasvanut Suomen neljänneksi suurimmaksi panimoksi ja Pohjoismaiden suurimmaksi pienpanimoksi. Kuvassa vasemmalta alkaen Totti Salko, Lauri Sipponen ja Rami Aarikka.
Nimitykset

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja vaihtuu – Lauri Sipponen seuraa Rami Aarikkaa yhtiön johdossa

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan hallituksessa on sovittu hallitusta toimitusjohtajavaihdoksesta. Pitkäaikainen toimitusjohtaja Rami Aarikka keskittyy jatkossa hallitustyöskentelyyn ja jatkaa yhtiön merkittävänä omistajana. Uudeksi toimitusjohtajaksi on 1.11.2022 alkaen nimitetty Lauri Sipponen. Perehtyminen tehtävään alkaa välittömästi.

Lauri Sipponen on aiemmin toiminut lähes kaksikymmentä vuotta erilaisissa liiketoiminnan johto- ja kehittämistehtävissä Lidl Suomessa, joista vuodet 2010–2019 yhtiön toimitusjohtajana. Viimeisimmäksi Sipponen on työskennellyt VR Groupin toimitusjohtajana 2021–2022, sekä hallitusammattilaisena. Sipponen on toiminut myös Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan hallituksen jäsenenä vuodesta 2020.

– Olen innoissani, että saamme näin kokeneen, ammattitaitoisen ja inhimillisestä otteestaan tunnetun liiketoimintajohtajan luotsaamaan Wirvoitusjuomatehdasta. Haluan kiittää Rami Aarikkaa pitkästä ja erittäin menestyksekkäästä työstä yhtiön johdossa. Olen iloinen, että Sipponen hyppää vastuuseen juuri nyt, kun lähdemme hakemaan yritykselle kiihtyvää kasvua lähivuosina. Sipponen tuntee yhtiön ja hänessä yhdistyy monella tavalla todella tärkeä ja arvostettava piirre – osaava liiketoiminnan kehittäjä, ihmisläheinen ja energinen johtaja, kuluttajaliiketoiminnan ja brändin rakentamisen ammattilainen. Ja Laitilan tyyliin Laurilta löytyy pilkettä silmäkulmasta, Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan hallituksen puheenjohtaja ja perustajaosakas Totti Salko sanoo.

Kasvu ja kehittyminen tavoitteena jatkossakin

Neljän laitilalaisen kaveruksen vuonna 1994 perustama Laitilan Wirvoitusjuomatehdas on kasvanut Suomen neljänneksi suurimmaksi panimoksi ja Pohjoismaiden suurimmaksi pienpanimoksi. Se on tehnyt vahvaa tulosta vuodesta toiseen. Vuoden 2021 liikevaihto oli lähes 23 miljoonaa euroa ja liikevoitto 3,9 miljoonaa.

– Kuten aina ennenkin, löysimme hallituksessa nopeasti yhteisymmärryksen ehdottamani toimitusjohtajavaihdoksen tuomista mahdollisuuksista ja Laurin ollessa välittömästi valmis muutokseen, oli hallituksessa edessämme jälleen kerran helppo päätös. Olen tuntenut Laurin 2000-luvun alusta lähtien ja hänen uransa yhtiömme hallituksessa on vakuuttanut sekä minut, että hallituksemme. Laurin laaja-alainen liiketoimintaosaaminen, näkemyksellisyys ja pidetyt henkilöstöjohtamistaidot tulevat siivittämään lähes 850 Tehtaanomistajan omistusten arvonnousua vuosiksi eteenpäin. Tulen antamaan kaiken tarvittavan tukeni Laurille ja mahtavalle henkilökunnallemme uudessa tilanteessa, toteaa muutoksesta innoissaan oleva, vuodesta 1997 yhtiötä johtanut Rami Aarikka.

– Olen seurannut yhtiön tekemistä jo yli 20 vuoden ajan ja viimeiset vuodet hyvin läheltä hallituksesta käsin. Olen aina ihaillut yhtiössä tehtyä hyvää työtä ja saavutettua markkina-asemaa. Laitilan Wirvoitusjuomatehdas on nyt jo yli neljännesvuosisadan ajan tuottanut toiminnallaan ja tuotteillaan iloa niin osakkeenomistajilleen kuin suomalaisille kuluttajille. Yhtiön brändi ja talous sekä tuotannon ja tuotteiden laatu ovat korkealla tasolla. Itse uskon vahvasti, että tämä pitkäjänteisesti rakennettu vahva pohja ja yhtiön erittäin taitava, kokenut ja motivoitunut johto ja henkilöstö mahdollistavat yhtiön kehittämisen ja kasvattamisen edelleen. Astun tehtävään erittäin innostuneena ja motivoituneena, Lauri Sipponen toteaa.

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy on itsenäinen 26-vuotias suomalainen panimo, jonka toiminta-ajatuksena on vuodesta 1995 alkaen ollut laadullisesti ja mielikuvallisesti ylivoimaisten juomien valmistaminen. Kaikki juomamme – mm. Kukko-oluet, Laitilan erikoisoluet, Oiva-siiderit ja klassikkolimonaadit  valmistetaan ainoastaan tuulen ja auringon voimalla. Yrityksessämme työskentelee yhteensä noin 60 henkilöä.