Katri Viippola (MA, EMBA) on valittu Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtajaksi
Nimitykset

Katri Viippola Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtajaksi

Viippola siirtyy Suomalaisen Työn Liittoon Työeläkeyhtiö Varmasta, jossa hän on työskennellyt johtoryhmän jäsenenä vuodesta 2016 lähtien ja johtanut HR:ää, viestintää ja kehittämistä sekä yritysvastuuta. Päivätyönsä lisäksi Viippola toimii Ylen hallituksen varapuheenjohtajana sekä Terveystalon, BSAG:n ja Talous ja nuoret TAT:n hallitusten jäsenenä. Aiemmin hän on työskennellyt myös Kevassa ja Ylessä. Viippola on työskennellyt myös toimittajana, pisimpään Ylen tv-uutisissa.

– Suomalaisen Työn Liiton ja henkilökunnan tekemä työ on erittäin tuloksellista ja jäsenien arvostamaa, mikä näkyy myös huikeissa kasvuluvuissa. Liiton arvostettu toiminta houkutteli myös mittavan määrän päteviä hakijoita toimitusjohtajan paikkaan. Katri Viippola on toiminut avainpaikoilla suomalaisessa yritysmaailmassa ja olemme iloisia saadessamme hänet viemään toimintaa eteenpäin. Uskomme, että Katri edistää hienosti osaltaan liiton strategiaa, tunnettuutta ja toimintaa alati muuttuvassa toimintaympäristössä, kertoo valinnasta johtokunnan puheenjohtaja Kati Ihamäki.

Viippola kertoo tarttuvansa uuteen roolin innolla.

– Työ ja työelämäteemat puhuttavat tässä ajassa enemmän kuin koskaan. Työelämän murros, kilpailu osaajista, ikääntyvä väestö ja teknologian tuomat mahdollisuudet. Näiden herättelevien teemojen vuoksi Suomalaisen Työn Liiton päätehtävä suomalaisen työn arvostuksen kasvattajana ja menestyksen vahvistajana on merkityksellinen. On innostavaa päästä tekemään työtä vahvojen brändien, eli Avainlippu-, Design from Finland- ja Yhteiskunnallinen Yritys -merkkien parissa. Uusi rooli liiton toimitusjohtajana tuntuu luontevalta jatkumolta aiemmalle urallani ja odotan kovasti yhteistyötä jäsenyritysten ja liiton ammattitaitoisen henkilöstön kanssa, sanoo Viippola.

Katri Viippola aloittaa työnsä Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtajana 1.6.2023. Edellinen toimitusjohtaja Tero Lausala on aloittanut 1.4. Autoalan Keskusliiton toimitusjohtajana.