Harri Virta Kaarinan kaupunginjohtaja
Kaarinassa pk-sektori luo pääosan työpaikoista ja näin ollen pk-yritysten rooli on merkittävä. Kaarinan monipuolinen elinkeinorakenne takaa sen, että yhden toimialan notkahdus ei kovinkaan paljon vaikuta työllisyyteen tai verotuloihin, sanoo Kaarinan kaupunginjohtaja Harri Virta.
Uutiset

Kaarinan kaupunginjohtaja Harri Virta sai Elinvoiman edistäjä -palkinnon

Kaarinan kaupunginjohtaja Harri Virta palkittiin lauantaina Varsinais-Suomen Yrittäjägaalassa Elinvoiman edistäjä -palkinnolla.

– Kaarinan strategiaan on kirjattu kirkas tavoite siitä, että kaupunki on Varsinais-Suomen yritysystävällisin kaupunki. Kaarina luo kilpailukykyiset olosuhteet elinkeinotoiminnalle ja kannustaa yrittäjyyteen. Tavoitteet eivät ole vain sananhelinää, vaan niiden eteen tehdään konkreettisia tekoja, Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter perustelee.

Aluejärjestön myöntämän palkinnon kriteereinä ovat yhteistyö yrittäjien paikallisyhdistyksen kanssa, yritysten toimintaedellytysten edesauttaminen, yritysilmapiirin pitäminen avoimena ja luottamuksellisena sekä elinkeinoelämän ja yritysten tarpeiden tunnistaminen.

Kaupunginjohtaja Harri Virta korostaa kokevansa, että palkinto on osoitettu koko sille työlle, jota Kaarinassa on tehty jo vuosikymmenten ajan.

– Tunnustus tuli täytenä yllätyksenä. On hienoa, että työtä, jota olemme tehneet, arvostetaan. Kaarinassa yhteistyö Kaarinan kaupungin, Kaarinan kehitys Oy:n ja Kaarinan Yrittäjien välillä on toiminut. Erityisen tärkeää yhteistyön kannalta on eri osapuolten aktiivinen ote ja erityisen positiivinen asenne yhteistyökumppaneihin, Virta sanoo.

Suomen Yrittäjien vuoden 2022 Kuntabarometrin mukaan Kaarinan yrittäjyysilmapiiriarvio on noussut alueen kunnissa eniten.

– Yrittäjien rooli ja yrittämisen rooli on kunnan elinvoiman kannalta elintärkeä. Kaarinassa pk-sektori luo pääosan työpaikoista ja näin ollen pk-yritysten rooli on merkittävä. Kaarinan monipuolinen elinkeinorakenne takaa sen, että yhden toimialan notkahdus ei kovinkaan paljon vaikuta työllisyyteen tai verotuloihin. Yrittämisen ilmapiirillä on vaikutusta myös työntekijöiden asenteisiin ja työntekemisen yrittäjämäisyyden lisääntymiseen, Virta kertoo.

Kaarinalaisista yrittäjistä 82 prosenttia arvioi yrittäjyysilmapiirin kaupungissa hyväksi tai erinomaiseksi.

– Lukemat kertovat siitä, että Kaarinassa on tehty pitkäjänteistä työtä yrittäjyyden olosuhteiden eteen. Yrittäjäjärjestö on otettu tähän työhön esimerkillisesti mukaan esimerkiksi kaupungin keskusta-alueen kehittämisessä. Lisäksi Kaarinan kaupunki on esimerkiksi avannut ostolaskudatansa yrittäjäjärjestön tavoitteiden mukaisesti, Munter kiittää.