Casaneeran Ilkka Olkkonen (vasemmalla) ja Pasi Jakonen Kupittaalla EuroCityn uudistuvissa toimistotiloissa. Kuva: Vesa-Matti Väärä
Uutiset

Kaarinalainen Casaneera hankki yrityskaupalla taustatukea ja jatkaa vahvana Turun seudun korjausrakentajana

Rakennusliike Casaneeran omistajat Ilkka Olkkonen sekä Juhani Ropponen perheineen ovat solmineet yrityskaupan re:mount-konsernin kanssa. Kaupan jälkeen koko henkilöstö jatkaa vanhoina työntekijöinä.

Casaneera on perustettu 1980-luvulla, ja nykyisen nimensä se otti vuonna 1993. Yhtiö toimii liike- ja toimitilojen, taloyhtiöiden sekä julkisen sektorin korjaus- ja muutosrakentamisen tehtävissä. Se toteuttaa asiakkailleen korjausprojekteja Turun talousalueella Saloa, Raisiota ja Raumaa sekä Turun saaristoa myöten.

Casaneeran tunnettuja korjausrakennuskohteita viimeisen vuoden aikana ovat muun muassa Turun linna, Varissuon liikekeskus, TVT:n Stålarminkadun kiinteistö, As Oy Mäntymäenaukio 10, As Oy Lausteentorni sekä Koy Friskinkatu 4. Työt sisältävät historiallisia ja moderneja rakennuksia, toimitilamuutoksia ja kosteusvauriokorjauksia sekä puurakentamisen korjauksia. Casaneera valittiin vuoden 2024 alussa jatkamaan Senaatti-kiinteistöjen puitesopimuskumppanina Turun alueella.

Casaneera työllistää kausivaihtelut huomioiden noin 30 korjausrakentamisen ammattilaista, ja sen liikevaihto oli 31.10.2023 päättyneellä tilikaudella 5,7 miljoonaa euroa.

Johto säilyy Kaarinassa ja koko henkilöstö jatkaa vanhoina työntekijöinä

Myyjät kertovat, että hyvin vähän muuttuu Casaneeran toimintamallissa kaupan jälkeen. Näkyvin muutos on se, että Ilkka Olkkonen siirtää toimitusjohtajan tehtävät talossa pitkään toimineelle työpäällikkö Pasi Jakoselle.

– Jatkamme hyväksi havaitulla reseptillä eli tarjoamme luotettavaa ja täsmällistä rakennuspalvelua kiinteistönomistajille ja muille ammattilaisille. Liiketoiminnan johtaminen ja asiakassuhteet hoidetaan tuttuun tapaan Kaarinasta. Konsernin kautta saamme tukea strategiseen suunnitteluun ja hankintoihin, uudeksi toimitusjohtajaksi nimitetty Pasi Jakonen vahvistaa.

– Omistusjärjestelyllä ei ole vaikutusta henkilöstön asemaan tai asiakassopimuksiin. Koko henkilöstö jatkaa vanhoina työntekijöinä, Jakonen kertoo.

Vuodesta 2006 yrityksen johdossa toiminut Ilkka Olkkonen siirtyy neuvonantajan rooliin ja jää eläkkeelle toukokuun lopussa. Hän on tyytyväinen yrityskaupan tuomiin mahdollisuuksiin.

– Minusta on hienoa, että Pasi jatkaa työtäni toimitusjohtajana. Hän tuntee niin asiakkaat kuin Turun seudun markkinat. Johdonkin tehtäviin hän on perehtynyt varatoimitusjohtajana parin vuoden ajan, Ilkka Olkkonen kertoo.

– Pidämme re:mountin ajattelusta, joka korostaa paikallisuutta. Casaneera haluaa olla jatkossakin vahva ja vakuuttava korjausrakentaja Turun talousalueella, ja tämä kokonaisuus auttaa siinä, Olkkonen pohtii.