NIT Oy:n tj Juhani Määttänen
Kannustan kyllä kaikkia päivittämään omaa osaamistaan ja haastamaan ajatuksiaan uusilla tiedoilla. Toivon, että työnantajat mahdollistavat töiden ohessa opiskelun. Se olisi koko Suomen valtti kiristyvässä kilpailussa.
Hyvä tietää, kumppanuus

Juhani Määttänen suoritti työn ohella MBA-tutkinnon Turun AMK:ssa

Piikkiöstä ponnistava kansainvälinen yritys NIT Oy:n (Naval Interior Team Ltd) ydintoimintoja ovat vaativat laivanrakennuksen sisustusten kokonaistoimitukset. NIT:ssä suunnittelujohtajana toimiva Juhani Määttänen on koulutukseltaan paitsi diplomi-insinööri, nyt myös vastavalmistunut MBA.

Laivanrakennusalalle Juhani Määttänen päätyi kesätöiden kautta. Ura on ollut nousujohteinen. Määttänen on vuosien saatossa hakeutunut yhä vaativampiin tehtäviin ja projekteihin.

– Titteleistä tai tutkintonimikkeistä en ole koskaan ollut kiinnostunut, Määttänen naurahtaa. – Mutta luonne on sellainen, että tykkään haastaa itseäni ja oppia jatkuvasti jotakin uutta.

Korona-aika pysäytti Määttäsen, kuten monen muunkin yrittäjän hektisen arjen. Ajatus opiskelusta alkoi tuntua houkuttelevalta vaihtoehdolta. Rooli osakkaana ja yrittäjänä oli tuonut mukanaan uusia osaamistarpeita.

– Kaipasin yrityksen johtamiseen ja strategiatyöhön ideoita ja sparrausta, Määttänen kertoo.

Hakuprosessi Turun AMK:n Master Schooliin oli mutkaton ja koulutuskuvaus vastasi Määttäsen tarpeisiin.

– Vahvistin teknistä osaamistani jo aiemmin, kun opiskelin työn ohessa diplomi-insinööriksi. Nyt suoritettu MBA-koulutus laajensi kaupallista tietotaitoani.

Sopivasti sovitettu

Juhani Määttäsen kokemus Master Schoolista on varsin positiivinen. – Sopivasti sovitettu, hän luonnehtii työn ohessa suoritettavaa Business Management -koulutusta. –Täytyy todeta, että koulutuksen joustavuus jopa yllätti.

Suurin osa Master Schoolin opiskelijoista on toiminut useita vuosia työelämässä. Uusia teorioita ja virtauksia käsitelläänkin oman työkokemuksen avulla. Tästä Määttänen kiittää koulutuksen järjestäjiä. Kurssitehtävät sai tehdä omasta työstä ja omaa osaamista reflektoiden. Yritys tuli samalla läpivalaistua monesta eri näkökulmasta.

– Vielä erikseen täytyy mainita kaikki mielenkiintoiset ihmiset, joita tapasin koulutuksessa, Juhani Määttänen korostaa. – Oli tosi hienoa päästä keskustelemaan esimerkiksi sote- tai myyntialan ammattilaisten kanssa. Omaan työhön saa ihan uusia ideoita, kun vaihtaa ajatuksia eri alojen osaajien kanssa.

Oppiminen – onneksi se on jatkuvaa

Kansainvälistä työkokemusta kerryttänyt Juhani Määttänen arvostaa suomalaista työkulttuuria, yhdessä tekemisen mentaliteettia ja kehittämisintoa.

– Suomessa ollaan valmiita ottamaan uusia keksintöjä kokeiluun ja innovoimaan. Oli kyse sitten teknologiasta tai työtavoista.

Määttänen näkeekin jatkuvan oppimisen Suomen kilpailukykyyn ratkaisevasti vaikuttavana tekijänä.

– Kannustan kyllä kaikkia päivittämään omaa osaamistaan ja haastamaan ajatuksiaan uusilla tiedoilla. Vastaavasti toivon, että työnantajat mahdollistavat töiden ohessa opiskelun. Se olisi koko Suomen valtti kiristyvässä kilpailussa.

Turun AMK:n jatkuvan oppimisen koulutukset

Turun AMK tarjoaa joustavia mahdollisuuksia asiantuntijuuttaan kehittäville ammattilaisille. Koulutukset suunnitellaan siten, että voit opiskella mahdollisimman joustavasti töiden ohella – tai vaihtoehtoisesti opiskeluun täysin keskittyen.  

Monia erilaisia koulutusmuotoja:

  • avoimen AMK:n opintojaksot
  • erikoistumiskoulutukset
  • tutkintokoulutukset
  • räätälöidyt tilauskoulutukset
  • täydennyskoulutukset
  • Korkeakouludiplomit

Tutustu: turkuamk.fi/jatkuva oppiminen