Uutiset

Isot ostoskampanjat vetävät väkeä keskustaan – remontit haastavat kävelyreitit

Sokoksen 3+1 päivää ja Stockmannin Hullut Päivät alkavat Turussa keskiviikkona 29.9. Yhtä aikaa järjestettävät ostoskampanjat houkuttelevat ihmisiä keskustaan.

–Näistä isoista kampanjoista hyötyvät myös muut keskustan yritykset, kun saamme houkuteltua kampanjoiden avulla ihmisiä liikkeelle. Yleensä myös muut keskustan yritykset reagoivat omilla tarjouksillaan näihin isoihin kampanjoihin, pohtii Hansakorttelin kauppakeskusjohtaja Timo Palviainen.

Keskustassa on runsaasti pysäköintitilaa. Aimoparkin pysäköintilaitokset P-Hansa/Stockmann, P-Louhi, P-Julia, P-Kivikukkaro ja P-Wiklund, Centrumin pysäköintilaitos sekä uusimpana Toriparkki tarjoavat yli 2000 parkkipaikkaa. Kaupungissa on myös muita pysäköintialueita, kuten Kauppahallin piha, Kaupungintalon puisto ja kirjaston viereinen alue, kadunvarsipaikkojen lisäksi.

– Keskusta on auki ja yksityisautolla on tänne hyvä tulla, kun pysäköintitilaa löytyy. Nyt, kun korona on hellittänyt, on hyvä hetki jälleen palata kaupallisesti monipuoliseen keskustaan tekemään ostoksia, nauttimaan kahviloihin ja ravintoloihin sekä fiilistelemään kaupungin sykettä, kertoo Turun Ydinkeskustayhdistyksen toiminnanjohtaja Heli Järvelä.

Keskustaan on helppo tulla myös muilla kulkumuodoilla.

– Joukkoliikenneyhteydet ovat erinomaiset. Pyörällä tai kävellen on keskustaan myös helppo tulla, mutta keskustan remonteista johtuen kävelyreitit eivät ole selkeät. Etenkin Wiklundin ja Hansakorttelin välinen yhteys on haastava, kun kävelyreitit muuttuvat tiuhaan remonttien edetessä. Tällä hetkellä Hansakorttelista voi kävellä Wiklundiin joko Yliopistonkatua pitkin väliaikaisen Kauppatorin halki kääntyen Kauppiaskadulle tai sitten Aurakadulta Forum Korttelin läpi Kauppiaskadulle, toteaa Järvelä.

– Vielä pitää malttaa hetki ja olla kärsivällinen keskellä keskustan remontteja!

Järvelä kertoo, että seuraavaksi on luvassa Turku Centerin järjestämä Yhen illan juttu -ostoskampanja 14.10. Päivän ohjelmaan voi jo nyt tutustua sivulla turkucenter.fi/yhenillanjuttu