Raisiolainen Airfi on ilmanvaihdon edelläkävijä ja menestystarina yhdessä paketissa.
Uutiset

Ilmanvaihtoalaa uudistanut Airfi mukana yrittäjäkilpailun finaalissa

Raisiolainen Airfi on ilmanvaihdon edelläkävijä ja menestystarina yhdessä paketissa. Se kilpailee EY:n Entrepreneur Of The Year -yrittäjäkilpailun voitosta ainoana talotekniikan yrityksenä. 

Raisiolainen Airfi on ilmanvaihdon edelläkävijä ja menestystarina yhdessä paketissa. Viisi vuotta sitten perustettu yritys on uudistanut perinteikkään ilmanvaihtoalan normit tuotteillaan, jotka hyödyntävät oppivaa tekoälyä ja uudenlaista teknologiaa. Nyt Airfi kilpailee EY:n Entrepreneur Of The Year -yrittäjäkilpailun voitosta ainoana talotekniikan yrityksenä. 

”Airfi syntyi rohkeudesta ja intohimosta tehdä maailman energiatehokkaimpia ja innovatiivisimpia ilmanvaihtokoneita”, kertoo toimitusjohtaja Izabella Lundberg. Hän on myös yksi yrityksen omistajista.

”Aloitimme ilmanvaihtokoneiden kehityksen puhtaalta pöydältä. Otimme arkkitehdit, suunnittelijat, koneiden asentajat ja rakennuttajat mukaan kehitystyöhön. Siksi koneiden jokainen yksityiskohta on mietitty viimeiseen saakka.”

Patentoidun tekoälyä sisältävän huurtumissuojajärjestelmän ansiosta Airfi-ilmanvaihtokoneet ovat markkinoiden energiatehokkaimpia ja toimintavarmimpia. Niiden toimintavarmuus on testattu Suomen talven ääriolosuhteissa, mikä osoittaa, että ne toimivat missä tahansa. Vastuullisuus on nuorelle yritykselle tärkeä asia. Se on huomioitu raaka-aineiden ja komponenttien lisäksi toiminnan jokaisessa vaiheessa. 

”Meidän ilmanvaihtolaitteiden ostaminen on ilmastoteko, sillä ne ovat äärimmäisen energiatehokkaita. Lisäksi ne on suunniteltu kestämään käyttöä rakennuksen koko elinkaaren ajan”, Izabella sanoo.

Airfi on kasvanut nopeasti poikkeuksellisista ajoista huolimatta. Koronaa ovat seuranneet Ukrainan sodan aiheuttama komponenttipula, korkea inflaatio ja rakennusalan taantuma. Vuonna 2022 yrityksen liikevaihto oli 8,2 miljoonaa euroa.

”Olemme huomanneet, että kun asiakas on kerran ostanut meidän ilmanvaihtokoneet, hän valitsee meidät uudelleen muihinkin projekteihin. Se kertoo vahvasta luottamuksesta ja tuotteidemme toimintavarmuudesta.”

Vajaassa neljässä vuodessa yritys on saavuttanut yli kymmenen prosentin markkinaosuuden Suomessa ja myynyt noin 50 000 ilmanvaihtotuotetta. Parhaillaan Airfi ottaa ensimmäisiä askeleitaan kansainvälisillä markkinoilla. EY Entrepreneur Of The Year on maailman arvostetuin yrittäjäkilpailu. Kilpailussa palkitaan yrittäjiä, jotka innostavat muita visiollaan, johtajuudellaan ja saavutuksillaan. EY haluaa kilpailun avulla tukea yrittäjyyttä ja korostaa kasvuyrittäjien suurta merkitystä Suomen hyvinvoinnin ja menestymisen rakentajina. Suomen finalistit julkistettiin 10. lokakuuta ja voittaja valitaan 27. lokakuuta.