HKScan_Rapeaa kanaa aasia coleslaw
Uutiset

HKScan on käynnistämässä suomalaisen siipikarjanlihan viennin Kiinaan

HKScan on käynnistämässä siipikarjanlihan viennin Suomesta Kiinaan. Viennin arvioidaan käynnistyvän alkuvuoden 2024 aikana. Tänään saatu vientihyväksyntä suomalaiselle siipikarjanlihalle on uusi askel yhtiön viennille. HKScan vie tällä hetkellä Kiinaan suomalaista sianlihaa.

Kiinaan vietävät tuotteet ovat lähinnä broilerin varpaita ja siipiä. Broilerin liha tulee HKScanin Rauman yksiköstä, jossa on viime vuosina investoitu kasvuun myös viennin näkökulmasta. 

Suomalainen siipikarjanliha on maailmanlaajuisesti vertailtuna ainutlaatuinen. Liha on vastuullisesti tuotettua ja antibioottivapaata. Suomessa on erinomainen eläintautitilanne ja eläinten hyvinvointi sekä tuotannon ympäristötehokkuus huomioidaan kaikissa vaiheissa.

”Siipikarjanlihan viennin mahdollistuminen Kiinaan on koko toimialalle iso ja odotettu asia. Se on myös osoitus suomalaisen lihan korkeasta laadusta. Viranomaiset Suomessa ovat tukeneet kotimaisen ruokateollisuuden vientiponnisteluja ansiokkaasti. Lämpimät kiitokseni kaikille tahoille, jotka ovat asiaa olleet edistämässä”, sanoo HKScanin toimitusjohtaja Juha Ruohola.