Maksuton koulutusohjelma starttaa lokakuussa
Hyvät yritykset, kaupallinen yhteistyö

Digimarkkinoinnin, myynnin ja verkkokaupan osaamista pienyrittäjille – maksuton koulutusohjelma starttaa lokakuussa

– Yritykset saisivat melko helposti lisää myyntiä ja asiakkaita hyödyntämällä some-markkinointia,
Googlea ja muita digimarkkinoinnin työkaluja. Kuluttajien ostokäyttäytyminen on muuttunut ja ostotapahtuma alkaa yhä useammin Googlesta hakemalla tai some-kanavia selaamalla. Monia pienyrittäjiä vaivaa kuitenkin rohkeuden ja osaamisen puute, kertoo Maarit Fellman Intoo Koulutuksesta. – Markkinointi verkon kautta on melko helppo oppia ja uutta osaamista tarvitaan kipeästi lisää, erityisesti pienissä yrityksissä.


Pitkään jatkuneen korona-ajan jälkeen on vihdoin tullut mahdollisuus palata lähikoulutukseen,
jossa voi tavata yrittäjäkollegoita, vaihtaa näkemyksiä ja kokemuksia.

– Meiltä tiedustellaan jatkuvasti, eikö jo voisi päästä lähikoulutukseen, kertoo Fellman.

– Lähikoulutus on monelle yksinyrittäjälle henkireikä ja pieni hetki pysähtyä oman yritystoiminnan kehittämisen äärelle. Uusien markkinointi- ja myynti-ideoiden syntyminen vaatii aina virikkeitä, joita meidän koulutuksessa saa roppakaupalla, lupaa Fellman.


Varsinais-suomalaisille yrittäjille on nyt pitkästä aikaa taas tarjolla digimarkkinoinnin ja verkkokaupan koulutusohjelma, jossa lähikoulutuspäivät ovat Turussa Pitkämäenkadulla, Intoon uusissa koulutustiloissa. Lokakuussa alkavassa koulutuksessa keskitytään myynnin kasvattamiseen ja asiakashankintaan digimarkkinoinnin keinoilla. Markkinointia opetellaan tekemään itse some-kanavissa ja Googlessa. Yrittäjä saa koulutuksesta useita maksuttomia digimarkkinoinnin työkaluja.
Punaisena lankana on myös verkkokauppa ja sähköinen liiketoiminta, sillä aihe koskettaa ihan
jokaista yritystä, vaikka ei verkkokauppaa koskaan perustaisikaan.

– Digitaalisuutta ei yksikään yritys pääse enää karkuun, ja sen vuoksi nämä asiat koskettavat jokaista yrittäjää, toimialasta riippumatta. Nettisivuthan on kaikilla, ja kotisivujenkin tavoitteena on myydä, sanoo yrittäjä Sari Jokinen.

Turkulainen Intoo Koulutus on vuodesta 2015 lähtien erikoistunut digimarkkinoinnin ja verkkokaupan kouluttamiseen ja on laajentanut toimintansa valtakunnalliseksi. Koulutuksiin ja työpajoihin on osallistunut jo tuhansia yrittäjiä ympäri Suomen.

Intoo Koulutuksen yrittäjät Maarit Fellman ja Sari Jokinen ovat itsekin verkkokauppiaita. Intoo Digitoimistossa toteutetaan asiakkaille projektityönä kotisivuja, verkkokauppoja sekä some-sisällöntuotantoa ja Google-markkinointia.

Turusssa 26.10.2022 alkavaan Digimarkkinoinnin ja verkkokaupan koulutusohjelmaan on mahdollista päästä vielä mukaan. Koulutuksessa suoritetaan Yrittäjyyden ammattitutkinto ja koulutus on varsinais-suomalaisille yrittäjille maksuton oppisopimuksella. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Turun oppisopimustoimiston kanssa. Lisätietoa koulutuksesta www.intoo.fi

Koulutusohjelmassa on mukana laaja kattaus asiantuntijoita, esimerkiksi verkkokauppa-asiantuntija Leevi Parsama ja valokuvaaja-sisällöntuottaja Katri Haavisto.

– Keskeistä on käytännönläheisyys, että opit olisivat ihan heti sovellettavissa omaan yritystoimintaan, kertoo digimarkkinoinnin kouluttaja Maarit Fellman.

– Sen vuoksi koulutuksessa on digimarkkinoinnin workshoppeja, joissa opetellaan itse tekemään oman yrityksen markkinointia Facebookissa, Instagramissa, Googlessa ja Youtubessa. Myös some-videoita opetellaan editoimaan ja hyödyntämään monia maksuttomia työkaluja.

Koulutus sopii kokeneellekin yrittäjälle tai verkkokauppiaalle, joka kaipaa uusia asiakkaita ja lisää potkua myyntiin. Jos verkkokauppaa ei vielä ole, mutta sellaisen haluaa, se on mahdollista perustaa koulutuksen työpajassa suomalaiselle MyCashflow-alustalle.

– Ja vaikka verkkokauppaa ei perustaisi koskaan, koulutuksen opit on sovellettavissa ihan kaikkeen liiketoimintaan, tarkentaa Sari Jokinen.

Vaikka aikaisemmat digitaidot olisivat vähäiset, osallistuneet yrittäjät ovat kiitelleet koulutuksen käytännönläheisyyttä ja sitä, että asioista puhutaan ymmärrettävästi, yrittäjän kielellä. Myös yrityksen taloushallintoon ja kannattavuuteen saa lisää osaamista ja vinkkejä.