Kuvassa vasemmalta Baronalta kansainvälisen työvoiman henkilöstökonsultti Ella Nieminen, aluejohtaja Jouni Heikkilä, logistiikan asiakkuuspäällikkö Eeva Virtanen sekä teollisuuden asiakkuuspäällikkö Miia Koivisto.
Hyvät yritykset, kaupallinen yhteistyö

Barona avasi toimiston Avantiin

Palveluyhtiö Barona avasi kesäkuussa toimiston Lietoon Avantinportille alueen yritysten osaajapulaa helpottamaan.

Työelämän, ja ennen kaikkea työvoiman saatavuuden muuttuessa Barona pyrkii auttamaan Avantin alueella niin isoja kuin pieniäkin yrityksiä monenlaisissa työvoimatarpeissaan. Valtakunnallisesti toimivalla Baronalla on vahvaa toimiala- ja markkinaymmärrystä, mikä auttaa yrityksiä oikeiden osaajien löytämisessä ja kasvun varmistamisessa.

– Meille on aina ollut tärkeää paikallisuus ja henkilökohtainen palvelu. Mitä paremmin tunnemme asiakkaidemme toimintaympäristön, sitä nopeammin pystymme reagoimaan heidän muuttuviin tarpeisiinsa, aluejohtaja Jouni Heikkilä kertoo.

Barona on yksi Suomen suurimmista työllistäjistä, joten osaajapulan ratkominen on yrityksen ydinosaamista.

– Toimimme valtakunnallisesti, mikä mahdollistaa meille kattavan kokonaiskuvan eri aloista, niiden osaajista ja markkinasta. Markkina muuttuu nopeasti, ja pyrimme koko ajan kehittämään uusia tapoja löytääksemme nopeammin yrityksille oikeat osaajat, Heikkilä lisää.

Oikealla koulutusratkaisulla sopiva työntekijä

Useille yrityksille oikea ratkaisu henkilöstötarpeisiin löytyy erilaisista koulutusratkaisuista, esimerkiksi oppisopimus- tai rekrytointikoulutuksesta. Barona toimii tiiviissä yhteistyössä oppilaitosten ja yritysten kanssa, jotta prosessi pysyy koko ajan aikataulussa.

– Tällä hetkellä varsinkin oppisopimus on tosi kysytty vaihtoehto. Siinä työnhakija saa sekä ammatin että työpaikan. Oppisopimuksella työnteko alkaa suoraan yrityksessä, mikä on monille työnhakijoille mieluisin valinta.

– Löydämme oikeat henkilöt useasti työpaikkailmoituksen tai Baronalle jo aiemmin hakeneiden joukosta. Hakijamarkkinoinnilla olemme kuitenkin tavoittaneet myös ne henkilöt, jotka eivät aktiivisesti vieraile työpaikkasivustoilla. Olemme saaneet tällä tavalla hienoja onnistumisia, Jouni Heikkilä sanoo.

Baronan uudenlainen strategia on saanut hyvää palautetta.

– Olemme syksyllä uudelleenorganisoineet tekemistämme niin, että pystymme vielä entistäkin nopeammin ja monipuolisemmin vastaamaan työnhakijoiden tarpeisiin. Yhteen työpaikkaan hakemisen sijaan, pystymme samalla ohjaamaan hakijaa monipuolisemmin myös muihin hänelle sopiviin työpaikkoihin ja työelämän palveluihin.

Kansainvälisen rekrytoinnin asiantuntija

Varsinkin teollisuudessa on monia aloja, joille ei ole viime vuosina löytynyt tekijöitä edes työpaikan vaihtajista. Suomessa on huutava pula esimerkiksi ammattitaitoisista hitsaajista ja koneistajista, joita Barona on onnistuneesti auttanut rekrytoimaan muun muassa Filippiineiltä, Jouni Heikkilä mainitsee.

– Barona on kokenut kansainvälisen rekrytoinnin osaaja. Asiakkaillamme työskentelee kauttamme yli 1 800 vieraskielistä työntekijää, jotka edustavat yli 90 eri kansalaisuutta. Meillä on vastuullinen ja eettinen prosessi sekä hyvä kumppaniverkosto. Emme keskity vain osaamiseen vaan myös kulttuuri- ja motivaatiotekijöihin. Tämä tarkoittaa systemaattista asiakkaan ja työntekijän kanssa käytävää keskustelua sopeutumisen varmistamiseksi.

– Olemme myös apuna ja tukena monissa käytännön asioissa kansainvälisille työntekijöille, jotta he pystyisivät rauhassa keskittymään uuteen työhönsä. Me etsimme ja kalustamme asunnon, autamme virastoasioissa, varmistamme liikkumisen ja perehdytämme henkilön Suomeen ja omaan asuinalueeseen. Yhä useampi haluaa meiltä myös kielikoulutusta, mikä on mielestäni hyvä esimerkki sitoutumisen määrästä, Heikkilä kertoo.

Barona Lieto

Ydinkuja 2, 21420 Lieto. Olemme paikalla tiistaisin ja torstaisin 8–16. Muina aikoina parhaiten tavoittaa soittamalla. Puhelin +358 20 198 3460, ma–pe 6–19, la 7–16 ja su 11–17 info@barona.fi www.barona.fi