Yksinäinen vanhus
Osallistu kampanjaan ja lahjoita joulukukka vanhukselle. Mukana olevien kaupunkien kotihoidot ja vanhuspalvelut sekä muut yhteistyökumppanit ovat valinneet kukkalähetysten saajiksi alueidensa senioreita, jotka erityisesti ilahtuvat muistamisesta joulunaikaan. Tänä vuonna vanhin lahjansaaja on 106-vuotias virkeä seniori.
Uutiset

Anna kukkalahja seniorille – 14.11. käynnistyi hyväntekeväisyyskampanja, jolla voit ilahduttaa vanhuksia 18.12. saakka

Pienten tekojen suuresta vaikutuksesta muistuttava Kotona Asuen Seniorihoivan “Ole joulupukkina seniorille” -hyväntekeväisyyskampanja käynnistyy tänään. Kampanjassa kuka tahansa voi kukkalahjan antamalla tuoda ikäihmisten jouluun tunteen välittämisestä ja arvostuksesta. Kampanja on käynnissä 18. joulukuuta asti ja siinä on mukana lähes 100 kukkaliikettä. Tänä vuonna vanhin lahjansaaja on 106-vuotias.

– Kampanjalla haluamme muistuttaa siitä, että tunne merkityksellisyydestä ja arvostuksesta on yksi tärkeimmistä senioreiden elämänlaatua parantavista ja yksinäisyyttä ehkäisevistä tekijöistä. Kukkalahja tuntemattomalta lahjoittajalta on tänäkin jouluna tuhansille ikäihmisille osoitus välittämisestä sekä arvokas kontakti toiseen ihmiseen, Kotona Asuen Seniorihoivan toimitusjohtaja Anna Lång sanoo.

– Tutkimusten mukaan jopa joka kolmas ikäihminen kokee yksinäisyyttä. Korona-aika pienensi senioreiden sosiaalisia verkostoja entisestään ja monille syrjäytymisen uhasta tuli arkipäivää. Tämänhetkinen maailmantilanne puolestaan tuo lukuisille senioreille ylimääräistä huolta. Kukkalahjan antaminen on pieni teko, mutta se välittää epävarmoina aikoina tärkeän viestin, jonka merkitys ei rajoitu vain joulunpyhiin, Anna Lång jatkaa.

Ole joulupukki ja lahjoita joulukukka seniorille

Kotona Asuen Seniorihoivan “Ole joulupukkina seniorille” -kampanjassa kerätään kukkalahjoituksia pääkaupunkiseudun, Keravan, Järvenpään, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen sekä Oulun ja Turun alueiden ikäihmisille.

Kampanjaan osallistuvien kaupunkien kotihoidot ja vanhuspalvelut sekä muut yhteistyökumppanit ovat valinneet kukkalähetysten saajiksi alueidensa senioreita, jotka erityisesti ilahtuvat muistamisesta joulunaikaan. Tänä vuonna vanhin lahjansaaja on 106-vuotias virkeä seniori, joka seuraa aktiivisesti politiikkaa ja käyttää rollaattoriaan säästeliäästi.

Vuodesta 2010 alkaen toteutettuun kampanjaan voi osallistua valitsemalla mieleisensä lahjoituskukan joko yhteistyöhön osallistuvasta kukkaliikkeestä tai niiden verkkokaupasta. Kukkaliikkeessä asioidessa valitaan kortti, johon on kirjoitettu valmiiksi lahjoituksen saajan etunimi ja ikä. Lahjan antaja voi kirjoittaa oman joulutervehdyksensä vastaanottajalle.

Lisätietoa Kotona Asuen Seniorihoivan “Ole joulupukkina seniorille” -kampanjasta ja siihen osallistumisesta. Sosiaalisessa mediassa jouluiloa senioreille jaetaan tunnisteella #OleJoulupukkinaSeniorille.