Uutiset

Ammatillinen tutkinto oppisopimuksella omassa yrityksessä

Raision seudun koulutuskuntayhtymä tarjoaa paljon koulutusvaihtoehtoja yrittäjälle.
–Yrittäjä voi opiskella mitä tahansa ammatillista tutkintoa, vaikkapa oppisopimuksella omassa yrityksessään. Eli esimerkiksi ravintolayrittäjä voi lisäopiskella dieettikokiksi (erityisruokavaliopalveluiden erikoisammattitutkinnon), sosiaali- ja terveysalan ammattilainen voi syventää osaamistaan jalkojenhoidon alalla (terveysalan ammattitutkinto) tai konepajayrittäjä vahvistaa 3D CAM -ohjelmoinnin ja CNC-valmistuksen taitojaan tuotantotekniikan ammattitutkinnon opiskelemalla, kertoo Rasekon markkinointikoordinaattori Marjo Rinne.

 Rinne kertoo, että sinällään yrittäjälle sopii melkein mikä tahansa Rasekon tarjoama koulutus, yrittäjän omasta toimialasta ja taustasta riippuen.

-Melkein kaikkiin koulutuksiin voi myös hypätä mukana pitkin vuotta, mutta erityisesti tässä syksyllä on alkamassa esimerkiksi vientikauppaan, johtamiseen ja tuotekehittämiseen liittyviä koulutuksia sekä ravintola-alan koulutuksia, Rinne kertoo.

Lisäksi yrittäjille sopivia koulutuksia ovat:

  • Yrittäjän ammattitutkinto, sopii niin aloittelevalle yrittäjälle kuin olemassa olevan liiketoiminnan kehittämiseen, myös sivutoimisille tai vaikkapa omistajanvaihdostilanteisiin. Seuraava aloitus 9.9.2021.
  • Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto, seuraava aloitus 7.10.2021
  • Yritysneuvojan erikoisammattitutkinto, seuraava aloitus 4.10.2021