Air Leap ATR 72-500. Kuva: William Skoglund
Uutiset

Air Leap aloittaa suorat lennot Turusta Tukholman Arlandaan

Ruotsalainen Air Leap aloittaa 24. tammikuuta 2022 suorat lennot Tukholman Arlandan ja Turun välillä. Air Leap liikennöi reitillä kahdella päivittäisellä meno-paluulennolla maanantaista perjantaihin. Lennot ajoittuvat keskipäivään ja iltaan. Viikonloppuna Turusta on yksi suora lento Tukholmaan lauantaina ja paluu sunnuntaina.

Air Leap on aiemmin ilmoittanut lisäävänsä Maarianhaminan ja Turun välisten päivittäisten edestakaisten lähtöjen määrän kahteen. Siten Turusta Tukholmaan on jatkossa tarjolla yhteensä neljä lähtöä, joista kaksi on suoria ja kaksi välilaskulla Maarianhaminaan.

– Turun ja Tukholman välinen yhteys on historiallisesti ollut tärkeä molemmille kaupungeille. Pandemian puhkeamisen jälkeen Tukholma ja Turku ovat kuitenkin olleet ilman suoria lentoja. Siksi olemme iloisia, että voimme tehdä tämän investoinnin. Yhdessä suorat ja Maarianhaminan kautta kulkevat reitit tarjoavat nyt monia mahdollisuuksia hyödyntää myös jatkolentoja Arlandasta, sanoo Air Leapin kaupallinen johtaja Johan Giæver Marvik.

– Olemme iloisia voidessamme avata uudelleen suoran lentoyhteyden Turun ja Tukholman välillä. On hienoa nähdä matkustamisen piristyvän ja yhteyksien Suomeen ja Suomesta vähitellen palautuvan, kertoo Finavian myynti- ja reittikehitysjohtaja Petri Vuori.

– On mahtavaa, että voimme nyt tarjota Turusta suoran yhteyden Tukholmaan useilla päivittäisillä lähdöillä. Turun seudulla on historiallisesti ollut vahvat siteet Ruotsiin ja myös merkittävä määrä ruotsia äidinkielenään puhuvia asukkaita. Suunnitelmamme yhteistyöstä SAS:n kanssa avaa nyt mahdollisuuden hyödyntää Arlandan kattavia jatkoyhteyksiä muualle Ruotsiin ja maailmalle, sanoo Air Leapin toimitusjohtaja Jon Melkersson.

Turun seudun kehitysyhtiö Turku Science Park Oy:n va. toimitusjohtaja Tom Palenius ottaa suoran Turku-Tukholma-yhteyden paluun ilolla vastaan.

– Toimivat kansainväliset lentoyhteydet ovat keskeiset alueemme elinkeinoelämälle ja matkailulle. Tukholma itsessään on Turun seudulle ja alueen yrityksille tärkeä kohde, mutta arvokkaita ovat myös Arlandan tarjoamat jatkoyhteydet. Pandemia jatkuu, mutta toivottavasti asteittain avautuvat lentoreitit osaltaan vahvistavat elinkeinoelämämme kasvuedellytyksiä ja kilpailukykyä.