Olli Mankonen
Hyvä tietää, kumppanuus

Aika laajentua kansainvälisille markkinoille?

Matka kohti maailmaa ja vastuullista kasvua alkaa helpoiten Business Turun maksuttomien yrityspalveluiden kautta.

”Neuvomme kansainvälistymisessä ja autamme löytämään kauttamme kumppaneita alihankkijaksi, edustajaksi tai vaikka TKI-toimintaan”, kertoo Business Turun kasvuvalmentaja Olli Mankonen.

Milloin kansainvälistyminen on ajankohtaista?

Se riippuu täysin yrityksestä. Joillekin kansainvälistyminen on välttämätöntä ihan alusta alkaen, toisille mahdollisuus avautuu, kun ensin on saatu jalansija kotimaassa. Riittävän pitkälle kehitetty tuote tai palvelu on toki aina syytä olla. Viennin käynnistäminen vaatii aina kotimaan myyntiä enemmän resursseja ja tietoa kohdemarkkinasta, joka saattaa poiketa huomattavasti kotimaasta. Me autamme jo kansainvälistymisen suunnitteluvaiheessa.

Mikä on Enterprise Europe Network (EEN)?

Enterprise Europe Network on asiantuntemusta ja kansainvälistymispalveluita erityisesti pk-yrityksille tarjoava verkosto, joka toimii paitsi EU-maissa niin useissa EU:n ulkopuolisissa maissa. Yleisimmin käytetyt palvelut ovat ulkomaisen yrityskumppanin etsintä ja muut kansainvälistymistä tukevat palvelut, kuten rahoitusneuvonta ja markkinatiedon hankinta.

Palvelun kautta saatat löytää uuden jakelijan, tavarantoimittajan tai muun yhteistyökumppanin ulkomailta. Myös kansainvälistymisasioihin liittyvä neuvonta auttaa yritystäsi eteenpäin.

Mitä hyötyä EEN-verkosto tuo yrityksille?

Olemme auttaneet yrityksiä löytämään uusia jälleenmyyjiä ja alihankkijoita sekä neuvoneet heitä saamaan rahoitusta kansainvälistymiseen ja antaneet neuvoja juridisiin kysymyksiin.

Miten pääsen alkuun?

Jos harkitset kansainvälistymistä, kannattaa ottaa yhteyttä Business Turun kasvuvalmentajaan. Tuemme yrityksiä konkreettisilla neuvoilla kansainvälistymisessä sekä löytämällä oikeat kumppanit Suomesta ja maailmalta.

Löydät kaikkien businessturkulaisten yhteystiedot verkkosivuiltamme. Voit myös jättää yhteydenottopyynnön chatin kautta.

Saat meiltä maksutonta, henkilökohtaista neuvontaa.