Liedon kaupunginjohtaja Mika Ingi.
Uutiset

Liedon yrittäjyyden neuvottelukunta nostaa yrittäjien ja kaupungin välisen yhteistyön jälleen uudelle tasolle

Liedon kaupungin elinkeinopalveluita kehitetään nyt vauhdikkaasti ja laadusta tinkimättä. Voisi kuvitella, että viimeiset kymmenen vuotta Suomen mestaruutta yrityspalveluissa hallinnut kaupunki voisi ottaa rennommin. Se ei kuitenkaan ole kunnianhimoisen Liedon tapa toimia. Liedon Innovaatiokampuksen lanseeraaminen käynnisti lumipalloefektin, joka ohjaa kaupunkia yhä uusiin uudistuksiin.

Seuraava muutoksen kohde on Liedon elinkeinotoimikunta. Elinkeinotoimikunta on vuosia palvellut hyvin Liedon elinkeino-ohjelman edistäjänä. Viimeisinä vuosina on Liedossa kuitenkin huomattu, että tarvitaan ja halutaan jotain vielä enemmän ja toimivampaa.  Siksi perustettiin syksyllä 2023 oma elinkeinopalveluja tuottava kehitysyhtiö – Liedon Innovaatiokampus Oy. Yhtiön toiminnan käynnistyessä todettiin nopeasti, että Innovaatiokampus Oy:n hallituksella ja elinkeinotoimikunnalla oli paljon päällekkäisiä toimintoja ja velvollisuuksia. Tehokkaassa organisaatiossa päällekkäisyydet halutaan karsia ja siksi Lieto on päättänyt lakkauttaa ensi keväänä elinkeinotoimikunnan. 

Entistä laajempaa ja syvällisempää yhteistyötä ja yritysten tarpeiden tunnistamista. 

On tärkeää altistaa Liedon kaupungin ja Innovaatiokampuksen strategia ja palvelut sekä yrittäjien että kaupunkikonsernin edustajien yhteiselle vuoropuhelulle ja kritiikille. Tarvitsemme monenlaisia näkökulmia löytääksemme yhteiset hyödyt. 

Elinkeinotoimikunnalla on ollut yksi tehtävä, joka ei ole päällekkäinen Innovaatiokampus Oy:n hallituksen kanssa. Se on toiminut yhtenä tärkeistä foorumeista, joilla on saatettu yhteen lietolaisia yrityksiä, yrittäjiä ja päättäjiä pohtimaan alueen elinkeinoelämän ja elinvoiman kannalta olennaisia teemoja. Tämä yhteys halutaan tässä muutoksessa säilyttää tärkeänä osana Liedon kaupungin ja alueen yrittäjien välistä vuoropuhelua. Siksi Liedon kaupunki perustaa uuden, entistä laajemman yhteistyöfoorumin – Liedon yrittäjyyden neuvottelukunnan.  Tavoitteena on järjestää vuosittain seminaari, joka on kaikille osapuolille hyödyllinen tai jonka sisältö aukaisee mahdollisuuksia yhteiseen hyötyyn. Vaikka uusi yrittäjyyden neuvottelukunta kokoontuu vain kerran vuodessa, on sen tarkoitus synnyttää monia ”yhteistyösoluja” Innovaatiokampukselle. Nämä yhteistä etua ajavat pienet ryhmät voivat tavoitteensa saavuttaakseen kokoontua tiiviistikin.

Neuvottelukuntaan kutsutaan Liedon vaikutusvaltaisimmat poliitikot, kaikkien paikallisten yrittäjäyhdistysten edustajat, isojen teollisuus- ja logistiikkatoimialan edustajat, eri pääomapalveluiden edustajat ja kaupunkikonsernin organisaation edustajat. 

”Yritysten ja kaupungin välisessä yhteistyössä pitää aina pyrkiä molempien osapuolten hyötyyn.  Paras yhteistyö syntyy win-win tilanteessa”

Yritysten ja Kaupungin yhteinen lupaus

Liedon kaupungilla on kymmeniä vuosia ollut strategiaan kirjoitettuna lupaus yrittäjäystävällisyydestä. Hyvän palvelun kautta yhteistyö alueen yritysten kanssa on noussut valtakunnallisesti ykköseksi. Tämä ei kuitenkaan riitä. Liedon yrittäjyyden neuvottelukunnassa haluamme viedä yhteistyöllä lupaukset entistä konkreettisemmalle tasolle. Samalla haluamme tehdä myös yritysten ja yrittäjäyhdistysten sitoutumisen ja yhteistyölupaukset kaupungille läpinäkyviksi.

Uskomme, että mitä syvällisempää ja vireämpää Liedon elinkeinoelämän yhteistyö on, sitä paremmin koko Liedon alue menestyy. Kun Liedon alue menestyy, luo se yrityksille yhä enemmän liiketoimintamahdollisuuksia. Se on Liedon menestyksen salaisuus. Se on win-win.

Uuden Liedon yrittäjyyden neuvottelukunnan työn kohteet pähkinän kuoressa:

  1. Tehdä tarpeellisia aloitteita muutoksista ja kommentoida Liedon kaupunkikonserniin kuuluvien strategiaa, palveluita ja elinkeinopoliittisia suunnitelmia.
  2. Koostaa ja päivittää vuosittain annettavia ja uudistettavia yhteistyölupauksia yrittäjien ja kaupunkikonsernin välillä.