Jutta Karppi
Nimitykset

Jutta Karppi nimitetty Orkla Suomen toimitusjohtajaksi

Orkla Suomen uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Jutta Karppi (KTM) 1.1.2025 alkaen. Karppi siirtyy Orkla Suomeen Haugen Gruppenin toimitusjohtajan ja hallituksen jäsenen tehtävästä.

Karpilla on yli 20 vuoden kokemus päivittäistavara-, food service- ja lääketeollisuudesta sekä Suomesta että kansainvälisesti. Haugen Gruppenin lisäksi Karppi on työskennellyt muun muassa Mondelezilla, Novartiksella, Marsilla ja L’Oréalilla.

”Olen erittäin iloinen, että Jutta on ottanut vastaan Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävän. Hänellä on laaja johtamiskokemus päivittäistavarateollisuudesta, ja hänellä on vahva kaupallinen tausta työskentelystä johtavien tuotemerkkien kanssa useissa kategorioissa. Hänen kokemuksensa globaaleissa yrityksissä työskentelystä yhdistettynä vahvaan Suomen markkinoiden tuntemukseen on arvokasta uuden toimintamallimme toteuttamisessa Orkla Confectionery & Snacksissä. Hän on innostunut johtaja, jolla on paljon intohimoa ja energiaa, ja odotan innolla yhteistyötämme”, sanoo Orkla Confectionery & Snacksin toimitusjohtaja ja Orkla Suomen hallituksen puheenjohtaja Ingvill T Berg.

”Jutta vahvistaa tiimiämme vahvalla kaupallisella asenteella ja todistetulla kyvyllä ajaa kasvua ja rakentaa voittavia tiimejä. Olen varma, että Jutta jatkaa Orkla Suomi -liiketoiminnan vahvaa kehitystä yhdessä osaavan paikallisen tiimin kanssa”, sanoo Orkla Foods Europen toimitusjohtaja Aku Vikström.

”Ikonisella tuoteportfoliollamme, johon kuuluvat rakastetut brändit kuten Taffel, Panda, Grandiosa ja Felix, on syvä yhteys suomalaisiin kuluttajiin. Tulevassa roolissani haluan jatkaa sitä omistautumista, jolla tämän päivän Orkla Suomi on rakennettu. Visioni on yhteistyöhön perustuva kulttuuri, joka mahdollistaa menestyksekkään liiketoiminnan sekä kestävän kehityksen edelläkävijyyden, jotta voimme jatkaa sekä asiakkaidemme että kuluttajiemme odotusten ylittämistä”, Orkla Suomen uusi toimitusjohtaja Jutta Karppi sanoo.

Jutta Karppi seuraa tehtävässään Pasi Flinkmania, joka siirtyi yhtiön ulkopuolelle kesäkuussa 2024. Vuoden 2024 loppuun saakka Orkla Suomen väliaikaisena toimitusjohtajana toimii Paul Jordahl.