Meyer Turun projektipäällikkö Jaakko Leinonen puhuu Star of the Seasin vesillelaskuseremoniassa. (Kuva: Meyer Turku/Mediascope Productions)
Uutiset

Star of the Seas laskettiin vesille Meyer Turun telakalla

Royal Caribbean Internationalille rakennettavan Icon-laivasarjan toinen alus Star of the Seas on laskettu vesille Meyer Turun telakalla.

Meyer Turun telakalla rakennettava Star of the Seas laskettiin vesille perinteisin menoin keskiviikkona 25.9.2024. Seremoniaa seuranneen viikonlopun aikana alus siirrettiin varustelulaituriin, missä sen nyt valmiiksi koottu runko viimeistellään upeaksi risteilyalukseksi seuraavan reilun puolen vuoden aikana.

Meyer Turun toimitusjohtaja Tim Meyer: “Star of the Seas jatkaa huippunykyaikaista Icon-sarjaa, joka on otettu markkinoilla vastaan ennennäkemättömällä suosiolla. Starin myötä pääsemme jälleen näyttämään ainutlaatuista ammattitaitoamme ja rikastamaan sitä Iconin rakennusprosessin aikana kertyneellä tuoreella osaamisella ja entistä sujuvammilla prosesseilla. Star of the Seas on tärkeä askel matkallamme kohti entistä kestävämpää laivanrakennusta.”

365 metriä pitkä, lähes 50 metriä leveä ja noin 250 000 bruttotonnin vetoinen Star of the Seas on Icon-luokan toinen alus. Sarjan ensimmäinen laiva, Icon of the Seas luovutettiin marraskuussa 2023, Icon 3 luovutetaan vuonna 2026 ja Icon 4 vuonna 2027. Royal Caribbean on julkistanut myös optiot sarjan viidennestä ja kuudennesta aluksesta. 

Icon-luokan tunnusmerkkien mukaisesti alukseen on nostettu jättimäinen lasi- ja teräskupoli, viihdekeskus AquaDome. Alus tarjoaa matkustajille mm. myös kahdeksan teema-aluetta, lukuisia uima-altaita sekä nelisenkymmentä ravintolaa.

Icon-luokan laivat ovat varustamonsa ensimmäiset nesteytetyllä maakaasulla käyvät ja polttokennoteknologiaa ja hyödyntävät alukset. Yhdessä muiden ominaisuuksiensa, kuten maasähköliitäntöjen ja hukkalämmön talteenottojärjestelmien kanssa ne ovat kestävän kehityksen edelläkävijöitä.

Star of the Seas luovutetaan tilaajalle kesällä 2025.