Isältä pojalle periytynyt kokemus yhdistettynä intohimoon antaa erinomaisen pohjan laadukkaalle työlle, tietävät Timo ja Tero Juntti.
Hyvät yritykset, kaupallinen yhteistyö

Puutarha Timo Juntti Oy – 60 vuotta kotimaista kurkkua

Kurkun viljelyyn erikoistunut kauppapuutarha Timo Juntti on 60-luvulta tähän päivään asti toiminut perheyritys, jota nykyään luotsaa toisessa polvessa yrittäjä Tero Juntti. Yritys on alueen keskeinen kurkuntuottaja pääasiallisina asiakkainaan tukkukaupat, mutta osa tuotteista jatkaa matkaansa myös tehtaille jatkojalostukseen, esimerkiksi kurkkusalaatteihin.

Kasvutarina

Isä Timo Juntti aloitti kurkun viljelyn kotitilalla Piispanristillä. Hän rakensi ensimmäisen kasvihuoneen kurkuille tuolloin maatilan yhteyteen. Kurkku onkin säilynyt päätuotteena näihin päivin asti, saaden kuitenkin myös tomaatin rinnalleen. Tuotanto on siirtynyt Piikkiöön vuonna 2007, nykyään viljelyalaa on yli 20.000 m2 ja puutarhassa työskentelee ympärivuotisesti 30 puutarha-alan ammattilaista.

Jatkuvaa kehittämistä

Ympäristö- ja energia-asiat ovat viljely-yrityksen kehityksen keskiössä. – Teemme tutkimustyötä yhdessä Luken (luonnonvarakeskus) kanssa ja olemme tehneet merkittäviä toimia edistääksemme energiatehokkuutta. Lämmön talteenotto, eli hukkalämmön hyödyntäminen, ravinteiden kierrätys ja kompostiasema ovat esimerkkejä nykyaikaisesta viljelytoiminnastamme, Tero Juntti kertoo. Hän katsoo positiivisin mielin myös tulevaisuuteen, sillä lähiruoka-ajattelu ja vihannesten kulutus on edelleen kasvava trendi.