Kuvassa: Pöytyän kunnanjohtaja Mika Joki, projektipäällikkö Annamari Kärki
Hyvä tietää, kumppanuus

Vihreä siirtymä tuo uusia liiketoimintamahdollisuuksia

Varsinais-Suomesta rakennetaan puhtaiden ratkaisujen, innovaatioiden ja kestävän kasvun hiilineutraalia edelläkävijää. Vihreä siirtymä nähdään vastauksena ilmastonmuutoksen haasteisiin sekä mahdollisuutena liiketoiminnan uudistamiseen ja kasvattamiseen.

Loimaan seudulle on jo vireillä useita vihreän siirtymän investointihankkeita, jotka tulevat vaikuttamaan laajalti alueen työllisyyteen, talouteen ja elinvoimaisuuteen. Hankkeet mahdollistavat jo alueella toimiville yrityksille uusia liiketoimintamahdollisuuksia sekä luovat houkuttelevuutta myös uuden yritystoiminnan syntymiseksi seudulle. Esimerkiksi Pöytyälle suunnitellaan biokaasulaitosta ja lisäksi vireillä on suuria aurinkoenergiahankkeita.

Olemme Pöytyän kunnassa yhteistyössä Loimaan ja Oripään kanssa käynnistäneet ”Vihreän siirtymän liiketoimintaekosysteemi Loimaan seudulla” nimisen kehittämishankkeen edistämään alueen investointinäkymien toteutumista. Samalla rakennamme sellaista yritysten yhteistyöverkostoa, jonka avulla varmistetaan näiden investointien taloudellisten hyötyjen ja työpaikkojen jääminen omalle seudulle. Varsinais-Suomen liitto on myöntänyt hankkeelle rahoitusta Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen -määrärahasta.

Yrityksille koulutusta ja kilpailukykyä

Vihreän siirtymän liiketoimintaekosysteemi Loimaan seudulla -hanke tarjoaa yrityksille mahdollisuuksia sopeutua kestävän kehityksen vaatimuksiin ja hyödyntää niiden tuomia uusia liiketoimintamahdollisuuksia. “Etsimme alueella toimivia yrityksiä, joilla on mahdollisuus olla mukana vihreän siirtymän investointihankkeissa tai jotka haluavat kehittää omaa toimintaansa niiden avulla. Lisäksi kartoitamme, millaista koulutusta yrittäjät tarvitsevat hyödyntääkseen vihreän siirtymän tarjoamia liiketoimintamahdollisuuksia. Hankkeella tuemme yrityksiä ympäristöystävällisiin ratkaisuihin ja innovaatioiden hyödyntämiseen oman kilpailukyvyn parantamiseksi”, kertoo hankkeen projektipäällikkö Annamari Kärki.

Yrittäjä, tervetuloa Pöytyälle

Pöytyän kunta tarjoaa yrittäjille monipuolisen valikoiman yritystontteja eri puolilta kuntaa. Yritysalueet löytyvät pääväylien varrelta läheltä keskustaajamien tarjoamia palveluja. Kattava tonttitarjonta sekä joustava ja nopea päätöksenteko takaavat yrityksille hyvät toimintaedellytykset. Hankkeen tiimoilta etsimme alueelle erityisesti sellaista liiketoimintaa, joka hyödyntäisi bio- ja e-metaanilaitoksella syntyviä sivuvirtoja (mm. kiertolannoitteita, happea/hiilidioksidia ja lämpöä) sekä muita mahdollisia bio- ja kiertotalouden raaka-aineita. Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi Pöytyälle myös kaikki muut toimialat ja yritykset!

Ota rohkeasti yhteyttä:
Yritystontit ja toimitilat: kunnanjohtaja Mika Joki, puh. 040 672 2900

Vihreän siirtymän yritysyhteistyö: projektipäällikkö Annamari Kärki, puh. 040 672 3100

lisätietoa: poytya.fi/vihreasiirtyma, poytya.fi/yritystontit