Henriikka Konki ja Tanja Klenberg toivottavat kaikki tervetulleeksi lauantaina 28.9. Paimion Muotiviikko -tapahtumaan Paimion parantolaan.
Hyvät yritykset, kaupallinen yhteistyö

Paimion Muotiviikko -tapahtuma kerää kuluttajat ja asiantuntijat Paimion parantolaan

Kaksipäiväisessä tapahtumassa tullaan näkemään Linnan juhlapukujen lumoa ja kuulemaan kiertotalouden tulevaisuutta.

Viime vuonna ensi kertaa järjestetty vastuullisen muodin tapahtuma, Paimion Muotiviikko, saa jatkoa syyskuun viimeisellä viikolla 27.–28.9. Paimion parantolassa. Tänä vuonna ohjelma on jaettu kahteen päivään, perjantain ohjelma on suunnattu alan ammattilaisille, ja lauantaina kuluttajat pääsevät syventymään kestävän muodin ajankohtaisiin ilmiöihin.

– Paimion parantolan ajaton arkkitehtuuri ja luonnonläheisyys tekevät siitä ihanteellisen paikan vastuullisen muodin ja kiertotalouden tapahtumalle. Rakennuksen luovat ratkaisut ja sen ympäristöä kunnioittava estetiikka tukevat tapahtuman teemaa ja rohkaisevat kehittämään uusia, kestäviä ratkaisuja tekstiilialalle, kertoo Paimion kiertotalouskoordinaattori Tanja Klenberg.

Outi Pyyn ja Paula Malleuksen valmistamia UPCYCLING Linnan juhlapukuja on esillä Paimion muotiviikolla. Kuva: Pauli Siuruainen

Lauantaina Linnan juhlapukuja ja kestävää muotia kaikille

Kuluttajapäivän ohjelma on suunniteltu herättämään ajatuksia ja tarjoamaan käytännön työkaluja vastuullisten valintojen tekemiseen arjessa. – Nopeatempoisen muotinäytöksen sijaan loimme tapahtumaan muotigallerian, jossa katsoja pääsee kaikessa rauhassa tutustumaan kestäviin ja innovatiivisiin muotiratkaisuihin, Klenberg kertoo.

Paimion muotiviikko tarjoaa harvinaisen tilaisuuden nähdä Linnan juhlapukuja lähietäisyydeltä. Paula Malleuksen ja Outi Pyyn valmistamia upeita, usein vain televisiossa tai lehtien sivuilla nähtyjä luomuksia, pääsee nyt katsomaan ja ihailemaan tapahtumassa yksityiskohtia myöten.

Lauantain 28.9. ohjelmaa täydentää kestävän muodin myyjäiset ja luennot. Lisäksi paljon keskustelua herättäneen Planetaarinen vaatekaappi -kirjan kirjoittajat Aku Varamäki ja Sissi Penttilä saapuvat jakamaan oppejaan, kuinka pukeutua planeetan kantokyvyn rajoissa ilosta ja tyylistä tinkimättä. Kaisa Sorsa opastaa kuulijat vastuullisuusmerkkien maailmaan ja Maarit Orell antaa käytännön vinkkejä kaapissa olevien vaatteiden stailaamiseen siten, että voi välttää jatkuvan uuden ostamisen. Samalla säästyy rahaa ja luontoa.

Tapahtumatuottaja Henriikka Konki muistuttaa tilaisuuden luonteeseen sopivasti, että julkisilla kulkuneuvoilla pääsee kätevästi tapahtuma-alueelle. Hän odottaakin tapahtumaan satoja vieraita, sillä tilaisuus on ainutlaatuinen, tarkoitettu ihan kaikille ja puitteet ovat poikkeuksellisen kiinnostavat.

Outi Pyyn ja Paula Malleuksen valmistamia UPCYCLING Linnan juhlapukuja on esillä Paimion muotiviikolla. Kuva: Pauli Siuruainen

Perjantaina alan ammattilaisten seminaaripäivä

Muotiviikon käynnistää perjantaina 27.9. muoti- ja tekstiilialan ammattilaisille suunnatulla seminaaripäivällä. Seminaaripäivän sisältöä on pohdittu yhdessä alan asiantuntijoiden kanssa, jotta kokonaisuus vastaisi vaateteollisuuden ongelmiin ja tarpeisiin. Asiantuntijoiden puheenvuorot avaavat muoti- ja tekstiilialan näkymiä kiertotalouden saralla erityisesti materiaalien, kuluttajakäyttäytymisen ja tuottajavastuun näkökulmista. Lisäksi Turkin kierrätyskaupungin Usakin pormestarin puheenvuorossa nostetaan esiin tekstiilien kiertotalous Turkissa sekä ympäristön kantokyvyn turvaaminen yhteistyön avulla. Paimio on mukana Usakin kaupungin vetämässä Twinning for a Green Future -hankkeessa, jonka tavoitteena on tukea kestävää tulevaisuutta ja vauhdittaa tekstiilialan vihreää siirtymää yhteistyön avulla. Perjantain kohokohta on viime vuonnakin suosikiksi noussut paneelikeskustelu, jossa kokeneet poliitikot, kuten Saara-Sofia Sirén ja Ville Niinistö, keskustelevat suomalaisten vaatebrändien edustajien kanssa keinoista, joilla Suomi voisi säilyttää kiertotalouden lipunkantajan aseman.

Kaikille avoimessa lauantain 28.9. ohjelmassa on luentoja klo 11–15.45.

Kestävän muodin myyjäiset klo 11–18, 10-vuotisjuhlanäyttely kierrätetyistä Linnan juhlapuvuista ja opiskelijayhteistyönä valmistunut muotigalleria, jossa nähdään, miten kierrätysmateriaaleista voi syntyä aivan uudenlaista muotia.

Tapahtuma on maksuton.

www.paimio.fi/muotiviikko

Tervetuloa kokemaan ainutlaatuinen muotiviikko Paimion parantolaan!

Henriikka Konki, tapahtumatuottaja
henriikka.konki@paimio.fi

Tanja Klenberg, kiertotalouskoordinaattori
tanja.klenberg@paimio.fi