Petri Väisänen ja Juha Vahtera
Hyvät yritykset, kaupallinen yhteistyö

20-vuotias JPV-Engineering Oy on merkittävä teräsrunkojen valmistaja Suomessa

Teksti ja kuva: Tuula Laamanen

Vuonna 2019 Aurassa toimivan JPV-Engineeringin liikevaihto nousi 15:sta yli 20 miljoonaan euroon. Syynä oli Kauppakeskus Lippulaivan suururakka, minne meni yli 7 miljoonaa kiloa terästä. Nyt yritys valmistaa ja asentaa teräsrakenteita Vantaan lentokentälle. Lokakuussa naapuritontilta ostettiin Terimasteel Oy, ja kasvu jatkuu.

Toimitusjohtaja Petri Väisänen muistelee, miten yli 20 vuotta sitten oli vastaavissa hommissa vieraalla, mutta jatkuvat työmatkat ulkomailla alkoivat olla rasite.

  • Aloin miettiä, että voisin tehdä samaa yrittäjänä itsekin, koska tunsin markkinat hyvin. Pohdimme asiaa Juha Vahteran kanssa ja teimme riskiarviointeja. Sitä enemmän innostuimme. Myin asuntoni, josta saimme alkupääoman. Päivääkään ei ole kaduttanut, Väisänen hymyilee.

Tuotantojohtaja Marko Virta tuli yritykseen osakkaaksi marraskuussa 2011.

Kasvu on päätavoite

Aurassa yrityksellä on 5 ha:n tontilla useita tuotantotiloja. Suurten rakennuskohteiden teräsrakenteet, eli palkit, pilarit ja elementit tehdään niissä. Asennukset ja betonivalut toteutetaan rakennuskohteessa. Terimasteel Oy:ssä valmiit teräselementit maalataan.

  • Terimasteelin osto helpottaa tuotantoa monin tavoin. Nyt toimimme konsernina ja työntekijämäärä kasvoi 47:ään. Samat alihankkijat ovat olleet meillä jo yli 10 vuotta. Hyvät ihmissuhteet ovat bisneksessä tärkeitä, painottaa Väisänen.

Kasvu perustuu Väisäsen mukaan siihen, että tehdään aina se, mitä luvataan. Yritystä myös kehitetään koko ajan, konekantaa uusitaan ja investointeja tehdään. Laatua ja ammattitaitoa pidetään yllä. Näin luodaan syvä luottamus sekä asiakkaisiin että työntekijöihin.

Sertifikaatteja ja palkintoja

Yritys oli ensimmäisten joukossa EXE-järjestelmässä, jossa on neljä vaativuusluokkaa. FISE-pätevyystasoja on kolme. JPV-Engineering täyttää nämä kaikki. Esimerkiksi Olympiastadionin rakenteisiin piti olla poikkeuksellisen vaativan tason pätevyys.

  • Sertifiointijärjestelmät, kuten ISO 9001-laatu ja CE-merkinnät, ovat alallamme ehdottomat. Nyt meille tulee uudet ohjausjärjestelmät. Ne tuovat läpinäkyvyyttä asiakkaisiin päin ja helpottavat dokumentointia.

JPV-Engineering sai Auranmaan Yrittäjägaalassa Vaikuttava Elinvoimateko 2022 -kunniakirjan.

  • On tärkeää olla sekä yrityksen että alan kehittäjä. Kasvu on ollut tavoitteemme koko ajan. Ensi vuoden tilauskirjakin on jo lähes täysi ja uusia suunnitelmia on paljon, Petri Väisänen sanoo selvästi innostuneena vaativasta työstään.

 

JPV-Engineering Oy
Kuovintie 7, 21380 Aura
Puh: 02 2320 770
https://jpv-engineering.fi
 
Toimitusjohtaja Petri Väisänen
petri.vaisanen@jpv-engineering.fi
 
Projektit Juha Vahtera
juha.vahtera@jpv-engineerin